Autonoom schoonmaakrobots voor het reinigen van vloeren

Al eerder zagen we de ontwikkeling van stofzuigers voor privégebruik. Deze techniek is de laatste jaren verder gegroeid. Inmiddels zijn deze robots in staat om privéruimtes goed en snel schoon te maken. Bij enkele van deze robots is de optie aanwezig om alleen een bepaald gebied of ruimte schoon te maken. De robot navigeert zelfstandig naar de locatie en maakt vervolgens zelfstandig schoon. Dit wordt dus volledig autonoom gedaan. Dit maakt het leven makkelijker, vind je niet?

Wordt deze technologie ook gebruikt in het bedrijfsleven?

De voordelen van autonome technologie in schrobmachines zijn duidelijk. Zeker bij de bedrijven die regelmatig de vloer reinigen. Iets wat zeker van toepassing is in de huidige coronacrisis.
Denk ook aan de besparing van fysieke arbeid en vermoeidheid voor werknemers, veroorzaakt door het voortbewegen van traditionele schrobmachines. Het gebruiken van een autonome schrobrobot resulteert in het schoonmaken van grotere ruimtes en met een hogere regelmaat. Er is immers geen fysieke arbeid benodigd om de ruimte schoon te maken. Dit kan een structurele verandering opleveren voor het schoonmaken in het bedrijfsleven.

Er zijn meerdere schoonmaakrobots in de markt, maar hoeveel heb jij er al gezien? En nog belangrijker, zijn ze echt een vervanger van de huidige schrobmachine?

Volgens experts in de schoonmaakindustrie die verschillende schoonmaakrobots in actie hebben gezien, is het nog altijd een uitdaging om de schrobmachines te vervangen door schoonmaakrobots. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

• Een kostbare en ingewikkelde installatie. De robot kan alleen geïnstalleerd worden bij een bezoek van het serviceteam.
• De robots worden specifieke routes geleerd. Ze volgen geprogammeerde routes om schoon te maken, maar is dat autonoom? Moeten de robots dit niet zelf de weg vinden als ze echt autonoom zijn?
• Sommige van deze robots kunnen niet handmatig gebruikt worden. Dit is belangrijk voor de gebruiker, omdat ze soms de robot willen gebruiken om snel zelf schoon te maken.

SB2: simpel en volledig autonoom

Dat is wat wij naar de markt brengen om het schoonmaken in het bedrijfsleven makkelijker te maken. Als eerste introduceren wij SB2, een volledig autonome schoonmaakrobot. We hebben alle problemen onderzocht die verschillende branches ondervinden tijdens het schoonmaken van de vloeren. Wij hebben vervolgens onze software en hardware zorgvuldig ontwikkelt om het gebruik zo makkelijk mogelijk te maken voor onze klanten.

Simpele Installatie

Wij geloven dat een autonome schoonmaakrobot makkelijk te installeren moet zijn. De installatie van SB2 is in slechts enkele minuten voltooid. Het enige wat de klant moet doen is het eenmalig voortbewegen van SB2 door de gewenste ruimte, zodat SB2 de ruimte in kaart kan brengen
Vervolgens kunnen gebruikers gemakkelijk schoonmaakzones en no-go zones toevoegen aan de kaart. Op het beeldscherm van SB2 kan de gebruiker dit ingeven. Het helpt de gebruiker om bepaalde gebieden vaker schoon te maken die meer aandacht nodig hebben. De robot zal met het gebruik van zones niet het totale gebied schoonmaken en rekening houden met de verboden zones.

Autonoom Schoonmaken

Als het schoonmaakgebied in kaart is gebracht, zorgt SB2 zelfstandig voor het schoonmaken. De robot heeft geen standaard route nodig. SB2 analyseert het schoonmaakgebied met behulp van meerdere sensoren en berekend zelfstandig de optimale route. Met iedere schoonmaakbeurt leert SB2 zelfstandig en verbetert SB2 zichzelf. Bovendien kunnen de gebruikers ook zone reiniging gebruiken voor het schoonmaken van specifieke gebieden. En natuurlijk kan SB2 ook handmatig gebruikt worden!

Veilig

Veiligheid is cruciaal voor iedere soort robot. We hebben meerdere sensoren zoals diepte camera’s en Lidar gebruikt, om de volledige veiligheid van objecten en mensen in de buurt van SB2 te kunnen garanderen.

Ten slotte

De belangrijkste kenmerken terzijde, SB2 laadt snel op. Zo kan er een grotere oppervlakte worden schoongemaakt als dit nodig is. De historie van de schoonmaakbeurten kan makkelijk via de app worden bekeken en geanalyseerd. Ook is het mogelijk om de schoonmaakbeurt real-time te volgen. Dit system reinigt de vuilwatertank, zodat onze klanten zo min mogelijk tijd besteden aan onderhoud.

We geven volledige controle aan onze eindgebruikers, zodat ze SB2 kunnen gebruiken waar en wanneer ze maar willen.

Het maakt schoonmaken makkelijker, vind je niet?

Voor meer informatie over SB2, kijk op onze website